Про Спілку

Вітаємо Вас на сайті Громадської спілки “Інноваційне фермерство та кооперація”!

Громадська спілка «Інноваційне фермерство та кооперація» – неприбуткова організація, створена в серпні 2016 року з метою розвитку конкурентоспроможності малого та середнього фермерства.

На сьогодні ІФК працює майже з 1 500 малих та середніх фермерів по всій Україні, що зайняті в вирощуванні плодоовочевої продукції та тваринництві.

В першу чергу ми фокусуємось на молочарстві, ягідництві, плодівництві та кооперації.

З повагою, Світлана Жаглова, Виконавчий директор ІФК

 

Місія:

ГС “Інноваційне фермерство та кооперація” було створено з метою розвитку конкурентоспроможності малого та середнього фермерства через

  • Розвиток бізнес-орієнтовного підходу до фермерства
  • Введення новітніх технологій, використання експертизи та найкращих світових практик;
  • Створення навчальних центрів та демонстраційних ферм;
  • Відкриття нових ринків та каналів збуту, включення фермерів до глобальних ланцюгів постачання;
  • Покращення прибутковості фермерства через кооперацію;
  • Побудову зав’язків та комунікацій між фермерами і кооперативами як в Україні, так й за кордоном.

 

Основні напрямки діяльності:

Головними напрямками діяльності ІФК є молочарство, ягідництво, плодоочівництво та кооперація.

Ми хочемо змінити наступне:

 

МОЛОЧАРСТВО

  • Покращення якості молока.
  • Збільшення кількості молока від малих та середніх ферм (30-300 голів) щоб замістити молоко від приватного сектора.
  • Збільшення ефективності виробництва молока (надой на корову, прибутковість ферма та технології), з метою запобігання надмірному зростанню цін на молоко, щоб зберегти цінову доступність молочних продуктів для українського споживача.
  • Залучення фінансування на розвиток фермерства.
  • Введення сталих сільськогосподарських практик (sustainable agriculture practices).

 

ЯГІДНИЦТВО ТА ПЛОДООВОЧІВНИЦТВО

  • Відкриття нових ринків та експортних можливостей для українських фруктів: розвиток локальної переробки, введеннстандартів, специфікацій та сортів, що мають попит на світових ринках, розвиток продуктів для високо маржинальних індустрій.
  • Розвиток професійної підтримки індустрії та підвищення рівня кваліфікації фахівців: агрономів, технологів на полі, технологів-переробників, спеціалістів з якості тощо.
  • Кооперація малих та середніх фермерів (5-100га) задля можливості виходу на кінцевого покупця: формування товарної партії, рівномірна якість та гарантована кількість товару.
  • Введення сталих сільськогосподарських практик (sustainable agriculture practices).

 

КООПЕРАЦІЯ

  • Стимулювання розвитку кооперації через покращення доходів кожного члена кооперативу.
  • Розвиток управлінських та технічних навичок у керівництва кооперативів.
  • Залучення переробників, покупців та продавців до кооперації, щоби включати українські кооперативи до глобальних ланцюгів постачання.
  • Ініціювання змін в законодавстві та Податковому Кодексі з метою сприяння розвитку кооперації.