Кожне стадо заслуговує на генетичне покращення – думка експерта

Кожне сучасне тваринницьке господарство, яке ставить собі за мету покращити свої показники у виробництві молочної або м’ясної продукції та покращити свої економічні показники, потребує руху вперед та змін у прогресивному напрямку. Про це Центру фермерських компетенцій розповів Дмитро Колодій, практикуючий ветеринарний лікар.

«Еволюція не стоїть на місці, як нам відомо, і людина здобула певні навички, які дають можливість працювати та вносити певні корективи на молекулярному рівні, – розповідає експерт. –  В результаті чого ми маємо можливість планувати та покращувати кожне наступне покоління, яке ми хочемо отримати на своїй фермі, по різних показниках таких як: тривалість життя на фермі, продуктивність, кількість жиру і білку в молоці, стійкість до патогенів, плодючість, екстер’єр та інші. З’являється можливість досконально прослідкувати та вивчити генетичні лінії матері та батька і відповідно правильно підібрати плідника».

Як зазначає пан Дмитро, сучасна корова – це вже не та корова, яка була 20-30 років тому. Відповідно організація роботи з нею потребує професійного підходу чи то господарство на 2 тис. голів, чи то маленька сімейна ферма на 10-20 голів.

Тому керівники разом зі своїми спеціалістами повинні шукати шляхи вирішення питань та підбирати інструменти для цього. Одним із таких інструментів є – генетика та робота з генетичним матеріалом.

Як правильно використовувати генетику для підвищення ефективності молочної ферми? На що треба звертати увагу в першу чергу? Про все та не тільки Дмитро Колодій розповість під час тренінгу «Генетика – основа для успішного бізнесу в молочному виробництві». Детальніше про подію за посиланням.

Залишити відповідь