На саміті ООН з продовольчіх систем планується презентувати власний досвід їх трансформації

Під час чергового етапу Національного діалогу з трансформації продовольчих систем відбулось обговорення пропозицій до Національної доповіді. Йшлось в тому числі і про необхідність не лише враховувати засади Європейської зеленої угоди, але і презентувати власний досвід трансформації продовольчих систем.

За участю заступника Міністра економіки України – Торгового представника України Тараса Качки відбувся черговий етап Національного діалогу з трансформації продовольчих систем на тему «Дружнє до довкілля виробництво». Серед спікерів заходу – Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Краснолуцький, , представники FAO UN, асоціації «UBTA» та експертів галузі.

Зокрема, Саміт ООН з продовольчих систем покладе початок новим діям у сільському виробництві, щоб забезпечити зростаючі потреби на фоні змін клімату поруч із зростаючим попитом.

Сьогодні учасники заходу сфокусувалися на екологічних питаннях, зокрема, у фокусі обговорення – «Smart Green Deal» для України, кліматичні виклики і забезпечення ресурсоефективності та природоохоронного виробництва, біоенергетика, практичні кроки до інклюзивних систем харчування в Україні, агрометеорологічні служби, трансформація систем зрошення, національна політики у відповідності до Коронівійської Спільної Програми ООН з питань сільського господарства.

Заступник Міністра економіки Тарас Качка зауважив, що при напрацюванні пропозицій до Національної доповіді потрібно не лише враховувати засади Європейської зеленої угоди, але і презентувати власний досвід трансформації продовольчих систем.

«Розмова йде про те, як сільське господарство може бути ефективним і максимально кліматично дружнім. Меліорація, тваринництво, розорювання земель – в кожному з цих елементів у нас є свій унікальний досвід. Тому ми не повинні будувати нашу позицію по продовольчих системах лише на запозиченні зовнішніх технологій. Навпаки, зараз важливо представити наш внесок, який ми можемо зробити в глобальні продовольчі системи. І надалі це переросте в маркетинг української продукції», – прокоментував Тарас Качка.

Залишити відповідь