«Ми вже тиждень як розпочали прийом та переробку ягоди смородини. Сезон залежить від того, як швидко ягода дозріває, до нас надходять зараз більш ранньостиглі сорти, попередньо — сезон триватиме до кінця липня», — про це в межах проєкту «Академія Ягідництва» розповіла начальник відділу стандартизації та якості заводу бренду Tevitta Валентина Гуліна.
Відзначається, що найбільше смородину вирощують у Рівненській, Волинській, Тернопільській та Хмельницькій областях.
Валентина Гуліна зауважує, що прийом ягоди на завод відбувається у пластмасових ящиках, до 7 кг в одному: «Ми не прив’язуємось до розміру ягоди, приймаємо всі. Вже у готовому продукті ділимо ягоду на сорти, ми випускаємо А класу».
Комахи чи захворювання у ягоді не допускаються. Вона має бути чистою, однорідною. Відсоток недозрілої не має перевищувати 5-7%, зеленої — до 3%, підсушеної — 2-3%.
Процес заморожування відрізняється, наприклад, від вишні. Це все відбувається у холодному цеху з мінусовою температурою, де здійснюється повне очищення вже замороженої ягоди від плодоніжок чи листочків. Смородина інспектується та проходить оптичне сортування, де відокремлюються недозрілі ягоди. Далі фасується у транспортну упаковку, маркується та відправляється на зберігання.
Ягоди на завод по заморозці приймаються з усієї України.
Точки збору знаходяться в центральному та західному регіоні.
Вінницька область
📍м. Жмеринка
📍м. Бар
📍с. Миронівка (Ямпільського р-ну)
Контакти: 067 233 26 63 Владислав
Черкаська область
📍м. Шпола
Львівська область
📍м. Львів
Контакти: 067 380 45 87 Андрій
або ж лишивши заявку на сайті: https://tevitta.com/purchase
Джерело