Актуальні новини

Заморожена смородина стає популярною серед українців

Ягоди та овочі
Основну частину готової продукції зі смородини український виробник замороженої продукції Tevitta реалізовує на внутрішньому ринку, оскільки дана ягода користується попитом серед українців. Минулого року незначна частина була відправлена на експорт.

«Ми вже тиждень як розпочали прийом та переробку ягоди смородини. Сезон залежить від того, як швидко ягода дозріває, до нас надходять зараз більш ранньостиглі сорти, попередньо — сезон триватиме до кінця липня», — про це в межах проєкту «Академія Ягідництва» розповіла начальник відділу стандартизації та якості заводу бренду Tevitta Валентина Гуліна.

Відзначається, що найбільше смородину вирощують у Рівненській, Волинській, Тернопільській та Хмельницькій областях. 

Валентина Гуліна зауважує, що прийом ягоди на завод відбувається у пластмасових ящиках, до 7 кг в одному: «Ми не прив’язуємось до розміру ягоди, приймаємо всі. Вже у готовому продукті ділимо ягоду на сорти, ми випускаємо А класу».

Комахи чи захворювання у ягоді не допускаються. Вона має бути чистою, однорідною. Відсоток недозрілої не має перевищувати 5-7%, зеленої — до 3%, підсушеної — 2-3%.

Процес заморожування відрізняється, наприклад, від вишні. Це все відбувається у холодному цеху з мінусовою температурою, де здійснюється повне очищення вже замороженої ягоди від плодоніжок чи листочків. Смородина інспектується та проходить оптичне сортування, де відокремлюються недозрілі ягоди. Далі фасується у транспортну упаковку, маркується та відправляється на зберігання.




Ягоди на завод по заморозці приймаються з усієї України.
Точки збору знаходяться в центральному та західному регіоні.
Вінницька область
📍м. Жмеринка
📍м. Бар
📍с. Миронівка (Ямпільського р-ну)
Контакти: 067 233 26 63 Владислав

Черкаська область
📍м. Шпола
Львівська область
📍м. Львів
Контакти: 067 380 45 87 Андрій
або ж лишивши заявку на сайті: https://tevitta.com/purchase

Джерело