Актуальні новини

ІФК відновлює Проєкт «Стимулювання та підтримка розвитку сімейних молочних ферм на Чернігівщині»

Молочарство
ГС «Інноваційне фермерство та кооперація» (ІФК) оголошує про відновлення проєкту «Стимулювання та підтримка розвитку сімейних молочних ферм на Чернігівщині», який буде реалізовуватися за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми Quality FOOD Trade Program, що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).

В рамках даного проєкту заплановано створення демо-ферми у Чернігівській області та надання допомоги для відновлення господарства, що постраждало в наслідок повномасштабного вторгнення Російської Федерацій на територію України.

«Ми планували реалізацію цього проєкту ще навесні, – розповідає Світлана Жаглова, виконавчий директор ГС «ІФК», – однак через початок війни ми були вимушені відкласти цю ідею. Наразі ми разом з партнерами дещо змінили формат ініціативи й вже почали роботи по відновленню одного із молочних господарств на Чернігівщині та створенню демо-ферми на його базі».

За словами пані Світлани, на базі господарства в подальшому планується проведення навчання, що сприятиме покращенню знань у виробників молока щодо юридичних аспектів створення сімейних молочних ферм та технологічних аспектів виробництва сирого молока.

Даний проєкт впроваджується за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія), www.qftp.org.