Актуальні новини

ІФК відновлює Проєкт «Стимулювання та підтримка розвитку сімейних молочних ферм на Чернігівщині»

2022-06-07 01:39 Молочарство
ГС «Інноваційне фермерство та кооперація» (ІФК) оголошує про відновлення проєкту «Стимулювання та підтримка розвитку сімейних молочних ферм на Чернігівщині», який буде реалізовуватися за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми Quality FOOD Trade Program, що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).

В рамках даного проєкту заплановано створення демо-ферми у Чернігівській області та надання допомоги для відновлення господарства, що постраждало в наслідок повномасштабного вторгнення Російської Федерацій на територію України.

«Ми планували реалізацію цього проєкту ще навесні, – розповідає Світлана Жаглова, виконавчий директор ГС «ІФК», – однак через початок війни ми були вимушені відкласти цю ідею. Наразі ми разом з партнерами дещо змінили формат ініціативи й вже почали роботи по відновленню одного із молочних господарств на Чернігівщині та створенню демо-ферми на його базі».

За словами пані Світлани, на базі господарства в подальшому планується проведення навчання, що сприятиме покращенню знань у виробників молока щодо юридичних аспектів створення сімейних молочних ферм та технологічних аспектів виробництва сирого молока.

Даний проєкт впроваджується за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія), www.qftp.org.