Актуальні новини

Швейцарія надала допомогу СВК «Полісся»

Молочарство
Сільськогосподарський виробничий кооператив «Полісся», що на Чернігівщині, отримав гуманітарну допомогу в рамках реалізації проєкту «Стимулювання та підтримка розвитку сімейних молочних ферм на Чернігівщині», що впроваджується ГС «Інноваційне фермерство та кооперація» за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми Quality FOOD Trade Program, що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).
В результаті співпраці з проєктом СВК «Полісся» отримали не тільки засоби для підтримання гігієни поголів’я та приміщень задля забезпечення безпечності молока, а й необхідні препарати з ветеринарної медицини для профілактики маститів.

«Ми дуже вдячні проєкту за інтерес до нашого господарства, – розповідає Віктор Купрієнко, керівник СВК «Полісся», – Така допомога стала вагомим внеском для відновлення виробництва, оскільки ці матеріали ми просто не мали змоги закупити як з фінансової точки зору, так і з точки зору наявності продукції у наших постачальників»

Як зазначили у ГС «ІФК», й надалі планується тісна співпраця з СВК «Полісся» та буде надаватись інформаційно-консультаційна допомога як для відновлення господарства, так і для створення на його базі демо-ферми.

Звертаємо увагу, що СВК «Полісся» протягом двох місяців знаходилось під окупацією. Більш детально про те, з якими труднощами та втратами зіштовхнулося господарство можна почитати у інтерв’ю з керівником кооперативу.
 
Даний проєкт впроваджується за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія), www.qftp.org.